Pollo a la cerveza

Pollo a la cerveza

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Pollo a la cerveza. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Pollo a la cerveza is one of the most well liked of current trending foods in the world. It is appreciated by millions daily. It is simple, it's fast, it tastes delicious. They're fine and they look wonderful. Pollo a la cerveza is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Pollo a la cerveza, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pollo a la cerveza delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pollo a la cerveza is 4 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Pollo a la cerveza estimated approx 45 min.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Pollo a la cerveza using 11 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Una receta con mucha personalidad. Es como el guisado convencional pero, utilizaremos cerveza como ingrediente principal de la salsa, en lugar de agua o de caldo de pollo.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pollo a la cerveza:

  1. 8 muslos de pollo o un pollo entero
  2. 2 dientes ajo
  3. 2 cebollas
  4. 4 zanahorias
  5. 1 pimiento rojo
  6. Tomillo y romeros secos
  7. 2 hojas de laurel
  8. 1 litro cerveza
  9. 2 cucharadas harina
  10. Aceite de oliva
  11. Sal y pimienta

Instructions to make to make Pollo a la cerveza

  1. Si utilizamos un pollo entero, despiezamos las pechugas y los muslos. Si no, podemos utilizar directamente unos muslos de pollo y pasamos directamente al segundo paso (como yo he hecho).
  2. En una ollita alta, ponemos un chorrito de aceite a calentar a fuego fuerte Cuando esté caliente añadimos el pollo y lo sellamos por todos sus lados. La idea, es dejar que coja color, pero dejándolo crudo en su interior. En total, unos 3 o 4 minutos de cocción. Pasado el tiempo, retiramos el pollo y lo reservamos en un plato.
  3. En el mismo aceite donde hemos sellado el pollo, añadimos los dientes de ajo, las cebollas y el pimiento rojo. Estos ingredientes bien picados. Añadimos también las zanahorias pero, en este caso, cortadas en rodajas finas. Salpimentamos y removemos con frecuencia, mientras dejamos cocinar a fuego suave unos 15 minutos.
  4. Pasado el tiempo y con la cebolla ya bien transparente y la zanahoria parcialmente cocinada, añadimos las dos cucharadas de harina. Esta harina, va a dar después a la salsa de nuestro pollo a la cerveza cierto «cuerpo». Seguirá siendo mayoritariamente líquida pero tendrá cierta consistencia, que «llamará» más al ojo e incitará más a untar con pan. Mezclamos todos los ingredientes e integramos la harina con la verdura. Dejamos cocinar 2 minutos más a fuego suave
  5. Ahora, devolvemos el pollo a la olla. Introducimos también los jugos que haya podido soltar al plato. Añadimos el tomillo y el romero, las hojas de laurel y cubrimos todo con generosa cantidad de cerveza. Como decía, la gracia de este plato está en la cerveza. Y va a variar mucho del tipo que utilices. Cuanta más fuerte sea, más amargo va a quedar el plato. Puedes realizar esta receta varias veces, probando con diferentes tipos de cerveza. No obstante, si no te gusta la comida con demasiado sabo
  6. Mezclamos e integramos bien todos los ingredientes con una cuchara y dejamos cocer a fuego suave unos 45-50 minutos, hasta que la salsa reduzca y espese, haya concentración de sabores y el pollo quede totalmente cocinado y tierno.

As your experience as well as confidence grows, you will certainly find that you have a lot more natural control over your diet as well as adjust your diet plan to your personal tastes over time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes less or even more components or is a bit more or less zesty, you can make simple adjustments to achieve this goal. Simply put, begin making your dishes in a timely manner. As for fundamental food preparation abilities for beginners you do not need to learn them yet just if you master some simple food preparation methods.

This isn't a complete guide to quick and also simple lunch dishes however its excellent food for thought. Hopefully this will get your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family members without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food Steps to Make Super Quick Homemade Pollo a la cerveza. Thanks so much for your time. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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